Türkiye Sanal Havacılık Forumu

2018 Eğitim Departmanı hakkında düşünceleriniz ve 2019'dan Beklentileriniz

Offline MEHMET DİNÇ

  • Moderator
  • *

  • IVAO ID: 451040

    • Posts: 683
Merhaba değerli IVAO Türkiye divizyonu üyeleri,

Divizyonumuzun eğitim departmanı olarak sizlerlerle birlikte bir yılın daha sonuna yaklaşmaktayız.
Geride bıraktığımız bir yıl içinde toplamda 3 adet ATC eğitimi ve 1 adet Pilotaj Eğitim Toplantısı icra etmiş olup ayrıca Hali hazırda şuan yapılmakta olan Pilotaj Eğitimi mevcutdur. Ayrıca sınavda sizlerin daha yüksek rütbelere ulaşabilmeniz için pilot ve ATC sınavlarınızı yaptık.
Sizlerin eğitimleri için 2019 yılında da bütün staff arkadaşlar olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Sizden ricamız bu sene (2018) içerisinde düzenlenen eğitimleri değerlendirmeniz ve 2019’dan beklentilerinizi bizlerle paylaşmanızdır.
Şu şöyle olsa daha iyi olur, Şu eğitim yararlı olacaktır, güzel olur tarzında geri bildirimler 2019 senesini sizin isteklerinize göre şekillendirebilmemiz için bizlere yardımcı olacaktır.

Geri bildirimde bulunan tüm üyelerimize şimdiden teşekkürler.

Eğitim Departmanı Adına.
Mehmet Dinc
Training Advisor  1- Turkey
IVAO HQ Pilot
International Virtual Aviation Organisation


Offline ERHAN YALIM

  • Administrator
  • *

  • IVAO ID: 226012

    • Posts: 2664
Ben öncelikle Eğitim Departmanında görev alan ve katkısı olan tüm yönetici ve üyelerimize, özverili çalışmaları ve ayırdıkları kıymetli vakitleri için teşekkür ediyorum.

Bu özverinin karşılığı en güzel yapılan eğitimlere katılarak bilgi ve tecrübemizi artırıp hava sahamızı daha fazla katılımlı hale getirmekle verilir. Bu yüzden hem pilot hem de ATC olan üyelerimize, vakitleri müsait olduğunca eğitimlere katılıp sonrasında teorik ve pratik sınavlara girmelerini tavsiye ediyorum.

Benim aynı zamanda departmanım adına naçizane tavsiye değil ama isteğim, ADC rütbesine sahip kontrolörlerimizin APC rütbesine geçmek için eğitim almaları ve sınavlara girmeleridir. Bu sebeple APC eğitimi isteyenleri tespit etmek için bir konu açılsa ve talep / katılım sayısına göre APC eğitim sınıfı açılsa, pasif durumda olan ADC rütbeli kontrolörlerimiz için de bir hareketlilik olabilir diye düşünüyorum.

Teşekkür ediyorum.
Erhan YALIM


Offline MEHMET DİNÇ

  • Moderator
  • *

  • IVAO ID: 451040

    • Posts: 683
Erhan Ağabey selamlar
As3-ADC
ADC-APC
aynı şekilde
AS3-PP
PP-SP

gibi bir üst rütbe almak siteyenl arkadaşlara özel eğitim sınıfları bizimde aklımızda . Fikirlerin için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Mehmet
Mehmet Dinc
Training Advisor  1- Turkey
IVAO HQ Pilot
International Virtual Aviation Organisation


Offline SERHAT AKTAN

  • Second Officer
  • *

  • IVAO ID: 463712

    • Posts: 326
   Erhan abi selamlar, öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ediyoruz. Negatif geri bildirimler kadar pozitif geri bildirimlere ihtiyacımız var hem de fazlasıyla.

   Öncelikle maalesef sınava başvuru sayımız ciddi anlamda yetersiz, açıkçası kış döneminde insanlar daha çok evinde vakit geçirirken bu sınav sayılarının artmasını beklerdik her zaman olduğu gibi. Fakat bunca dökümantasyona, eğitime ve disiplinli çalışmaya rağmen, galiba herkes rütbeleri alıp çekildi, bekleyen sınav sayımız çok az. Bizlerin sizlerden ricası sınav talebinde bulunmanız, inanın ki departmandaki bütün arkadaşlarım çok profesyonel ve öğretici sınavlar yapmakta ve bunu da keyifli hale getirmektedirler.

 -- Bu bağlamda; APC ve SPP sınavlarına girmek isteyen arkadaşlar için sınav başvurusu sonrası zaten talep halinde dersler pratik şekilde verilmektedir aynı zamanda yine talebi durumunda check-out exam şeklinde pratik yapılmaktadır. Bu sınavlara giren insanların sayısı ADC-PPL sınavına girenlerin çok çok altında olduğu için ve buna rağmen açtığımız eğitimlere katılım az olduğu için eğitim programı açmayı düşünmüyoruz. 3 yıl önce benimde içinde bulunduğum bir APC eğitim programı açılmıştı fakat toplamda 3 başvuru dışında başvuran olmamıştı ki 2 eğitmene bir öğrenci düşüyordu. Ama bu konuyla ilgili tartıştığımız bir sistem var, gereken istişareler yapıldıktan sonra burada da sizlerle en ince ayrıntısına kadar paylaşılır.

 Bütün üyelerimize ricamızdır, yeter ki sınavlara girmek isteyin, bizler her türlü konuda sizlere yardımcı olmaya bir mail kadar uzağınızdayız.

Saygılarımızla.
Serhat Aktan
Training Coordinator - Turkey