Türkiye Sanal Havacılık Forumu

IVAO Türkiye Bölümü => Genel Konular & Duyurular => Topic started by: ERIM FUNDA on August 31, 2011, 15:11:34

Title: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: ERIM FUNDA on August 31, 2011, 15:11:34
Yeni sezonda  görmek istediklerinizi, fikirlerinizi, geçmiş sezonla ilgili eleştirilerinizi lütfen bu topicte paylaşın ki bizlerde daha iyisini sizlere sunabilelim.
 

 
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EMRE DUMLU on August 31, 2011, 15:27:21
Benim şöyle fikirlerim var katılan olabilir olmayabilir sadece aylardan beri aklımdaydı,şimdi yeri ve zamanı olduğunu düşünüyorum ve içimdekileri sizinle paylaşıyorumSmile1)THYVA'nın sitesi daha güzel olabilir yani bir elden geçirilmeye ihtiyacı var gibi sanki.2)THYVA'nın ismi turkish airlines virtual olsa daha gerçekçi ve daha güzel olmaz mı?3)Birde turk sanal hava kuvvetleri yerine turk hava kuvvetleri virtual olabilir.
Sevgiler Ve Saygılarım İle...
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: DOGAN CIFTCI on August 31, 2011, 15:45:05
Aslında benim de geçenlerde aklıma gelen bir husus var. Teknik olarak mümkünse acaba forum üzerinde online olanlar arasında kullanılabilecek şekilde bir chatbox kullanmak mümkün müdür? Bunu gelen kutusu dolu olan üyelerimize soru sormayı kolaylaştırabileceği için düşünmüştüm. Ya da Faruk hocanın bir mesajında bahsettiği/tavsiye ettiği gibi skype kullanmak da bu soruna bir çözüm olabilir. (Teamspeak'ten daha yaygın olduğu için skype önerilmiştir.) Çok da elzem olmamakla birlikte temennim budur.
Saygılarımla.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: AJLAN OMER SOYYER on August 31, 2011, 19:12:47

Geçtiğimiz etkinlik döneminde etkinlik departmanımızın ne denli yoğun çalıştığına hepimiz şahit olduk. Yapılan tüm organizasyonlar çok keyifliydi, katılım fazla ve öğreticiydi. Mutlaka yönetici arkadaşlarımız kendileri dersler çıkarmışlardır ancak bende gözüme takılan kısımların üzerinden geçmek isterim.
- Düzenlenen etkinliklerde ATC Operasyonlar departmanına etkinliğin öncesindeki son dakikalarda çok iş yükü bindiğini düşünüyorum. Haliyle buda kimi zaman aksaklıklara sebep olabildi. Daha kullanışlı bir sistem ile bu bölümdeki yönetici arkadaşlarımızın işinin hafifleyebileceğini düşünüyorum.
- Bir çok güzel etkinlik düzenlediniz ancak etkinliklerin (birçoğunun) isimleri ve afişleri dışında içerikleri aynı gibiydi. Biraz daha hareketlendirmek için senaryolar yazabilir ve sadece o etkinliğe özel ufak eklenti sceneryler (Çanakkale Scenery imizi ben hala kullanıyorum) ile bu senaryoları canlandırabiliriz. Ki duyduğum kadarıyla daha önceki yıllarda bunlar yapılmış, ben o zamanları görmedim belki ama sizler için bu fikir ya da etkinlikler yeni ya da yabancı değil.
- Milli değerimiz olan Türk Sanal Havayolları'nın diğer özel şirketler gibi daha özenle işletilmesi ve uluslararası platformda daha ses getiren bir şirket olmasını da arzu ederim doğrusu.

*- Aslında atlanmaması gereken bu konu ilk anda benimde aklıma gelmedi ki çok önemli. EĞİTİM. Eğitim departmanı gerektiğinde bizleri kırmadı ve talebimiz doğrultusunda eğitimler açtı, gerek ATC konusunda gerekse pilot konusunda yönetici arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptılar, ancak gönül ister ki biraz daha disipline olabilsek uçan arkadaşlarımızın tamamını en azından belli bir bilgi seviyesine kadar ulaştırabilsek.
Saygılarımla.
AJLAN OMER SOYYER2011-08-31 16:17:00
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: GOKHAN PEKER on August 31, 2011, 19:55:19
Öncelikle bu topiği açtığın için teşekkür ederim Erim abi.
- Benim için ilk ve en önemli şeyin Eğitim olduğunu söylemek isterim. Birçoğumuz bir çok şeyi bilmeden sadece uçuyoruz.Başlangıç eğitimlerinin sayısı arttırılabilinir; ilaveten Type-Rating eğitimleri de alabiliriz. Eğitim departmanının daha iyi çalışabileceği kanısındayım.(Fazla zaman ayırarak ya da departmanda daha fazla kişiye yer vererek)
- Ajlan Hocamın da dediği gibi Türk Sanal Havayolları'nın daha düzenli bir şekilde işletilmesi güzel olurdu.
- Etkinlik sayımızın da arttırılabileceği kanısındayım. Salı günü etkinliğimize devam ederken hafta sonu etkinliği yada hafta içi herhangi bir gün daha etkinlik düzenleyebiliriz. (Kendim için konuşuyorum; Tek başıma uçağımı alıp bir yerden bir yere gitmek artık sıkıcı geliyor. Toplu şekilde yapıldığı zaman gerçekten çok hoş oluyor. Etkinlik olduğu zaman daha bi uçası geliyor insanınTongue )Geçmiş zamanlarda örneği görüldü katılım ciddi oranda sağlanıyor... Bkz:Late NiteSmile
- Bunun haricinde ATC sayısının arttırılması için ya da daha fazla ATC yi online durumda görmek için ufaktan da olsa bir award ile ödüllendirilerek teşvik edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Örn: World Tour da nasıl bir tek award için saatlerçe uçuyorsak bir tek award için Saatlerce servis verebilirizLOL
Düşüncelerimizi paylaşmamıza imkan sunduğun için tekrardan teşekkür ederim Erim abi. 
Daha güzel bir IVAO-TR için hep birlikte el ele :) 
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: HIDAYET TANRIVERDI on August 31, 2011, 23:56:04

Quote from: AJLAN OMER SOYYER


EĞİTİM. Eğitim departmanı gerektiğinde bizleri kırmadı ve talebimiz
 doğrultusunda eğitimler açtı, gerek ATC konusunda gerekse pilot
konusunda yönetici arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptılar, ancak
gönül ister ki biraz daha disipline olabilsek uçan arkadaşlarımızın
tamamını en azından belli bir bilgi seviyesine kadar ulaştırabilsek.



Quote from: GOKHAN PEKER

- Benim için ilk ve en önemli şeyin Eğitim
olduğunu söylemek isterim. Birçoğumuz bir çok şeyi bilmeden sadece
uçuyoruz.Başlangıç eğitimlerinin sayısı arttırılabilinir; ilaveten
Type-Rating eğitimleri de alabiliriz. Eğitim departmanının daha iyi
çalışabileceği kanısındayım.(Fazla zaman ayırarak ya da departmanda daha
 fazla kişiye yer vererek)


Özellikle Mübarek Ramazan ayının nöbetçi ATC'si olarakLOL söylemeliyim ki bu dönemde sisteme dahil olan birçok yeni arkadaşı ( gerek ATC, gerekse Pilot olarak)görmek beni şahsen mutlu etti. Ancak yukarıda Ajlan hocam ve Gökhan hocamın değindiği gibi en azından başlangıç eğitimlerinin verilmesi çok önem arzediyor. Zira birçok kez karşılaştım bu arkadaşlarımızla ve çoğu kez idare etmekte zorlandım. Bilgim ve imkanım nisbetinde yardımcı olmaya çalıştıysam da ( açtığım sektörlerde genellikle trafiklerim olduğu için) gerektiği kadar ilgilenme fırsatım olmadı. Özellikle ATC hizmeti vermek isteyen yeni dostlarımıza temel bilgilerin öğretilmesi kanımca divizyonumuz adına hayati önem arzetmektedir. Zİra hava sahamıza yabancı trafklerin ilgisi oldukça yoğun.
Bu arada şunu ekleyeyim: Bütün yükü Eğitim Departmanındaki arkadaşların omuzlarına yüklememk lazım geldiği kanaatindeyim. Gerçi hepimiz yapıyoruz ama hatırlatma babında söylemek istiyorum. Kurallar çerçevesinde biz de fırsat buldukça bilgi ve deneyimlerimizi paylaşırsak bu arkadaşlarımızın eğitimleri açısından faydalı olur.

İnşallah yeni sezona birçok yenilik ve bol trafikli etkinliklerle başlar ve öyle devam ederiz.

Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: VEYSEL BURAN on September 01, 2011, 05:39:23



Bu yaz dan sonra/ve once cok yeni arkadasimiz oldu, ve bir cogu arkadaslarin dedigi gibi ucmayi biliyor ama, teoriye gelince malesef bilmiyor.

Ben kendim sahsen 1-5 yeni ATC gordum, ve bu arkdaslar ya TS2 tanimiyor, veya textle service vermekte, ben textle sorunsuz service alirim, ema text modunda surekli ayni arkadaslar var, tekrar ATC bahsediyorum. Ornek vereyim LTAN son yaklasmadasin hemen bir ATC aciyor (hosgeldi) ama dingdong contact me diye, baglaniyorsun/ONLY text diyor. Yani benim demek istedigim surekli ayni arkadaslar. Benim 1000 saaten fazla saatim var, ve cok kez yurtdisina ucdum, birsuru ornek var ama hic bir TEXT ATCLe karsilanmadim. hepsi ses, ama demiyorum TR'de sadece TEXT var eski arkadaslar hepsi VOICE. sadece yenileri 36???? ID uzerindeikiler ATC. (amacim kimse ele vermek degil) ama 36???? uzerinde cok yeni arkadaslar TEXTLE service vermekte.

Bence en guzeli, Egitim devam edelim (TUM DIV olarak) ve bu yeni arkadaslarimizi kazanmis olalim. Ve yardimci olalim tum Division olarak.

VEYSEL
314033
VATANAIR

VEYSEL BURAN2011-09-01 02:42:03
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EMRE SALI on September 01, 2011, 07:39:59
Evet, Veysel hocama kesinlikle katılıyorum. Text olarak atc hizmeti vermek zor. Hem atc için hem de pilot için zor. Özellikle son zamanlarda aynı kişilerin atc hizmetini text olarak vermesinde bazı kasıtlar olduğunu düşünüyorum. Piyasada mikrofon fiyatları 3 TL.den başlıyor. Zannetmiyorum ki bu arkadaşlarımın mikrofon alabilecekdurumu yok!! Evet sahip olduğu mikrofonda problem olabilir. Ancak hep aynı kişiler bu problemi yaşıyorsa; bunun kolay yoldan, konuşmadan, atc hizmet saati doldurmak ve yıldızını arttırmaktan başka amacı yoktur.
Buradan, bu şekilde hareket eden arkadaşlara sesleniyorum. Bu ortamda kimse kimseyi rencide etmez, içiniz rahat olsun. Hatta her türlü konuda size yardımcı olur. Uçuş kuralları, program kullanımı, başınıza gelen sorunlar vs. Ancak acele edip de hemen atc olarak hizmet vermeye başlamaktansa önce mevcut atc kanallarına girin, dinleyin, trafik müsait olduğunda atc' ye sorular sorun; neden burda böyle bir talimat verdiniz diye? Online olmadığınız zamanlarda aklınıza gelen sorular varsa, not alın ve ilk fırsatta sorun. Emin olun çok faydası oluyor, ben bizzat denedim ve şu zamana kadar tüm arkadaşlarımız elinden geldiğince yardımcı oldular. Hepsine burdan sonsuz teşekkürler...

 

Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını, Türkiye hava sahasındaki ATC hizmetinin kalitesinin artarak daha çok ATC personelinin ve simülatör pilotlarının aramızda olmasını temenni ederim. 
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: HAKAN AYTAC on September 01, 2011, 07:48:19

Yükarıdaki arkadaşların bahsettiği DIV eğitim sıkınsının olduğu bir gerçek . Havacılık eğitim ve disiplin isteyen bir konu.Bilgi ve eğitim istiyeyen IVAO-TR Pilotlarına VATHK olarak kaptanlarımız tarafından Type-Rating ve ATC eğitimi günlerinde bizim ders saatleri içinde online bağlanarak  TS kanalından(teknik alt yapıyı hazırladıktan sonra) dersleri  dinliyerek bilgilerini artırabilirler.Şimdiye kadar online TS kanalından eğitim vermek için çalışmamız ve düşüncemiz olmadı  . Fakat düşünülen istekler doğrultusunda  IVAO-TR pilotlarına THK sim pilotları kulubu olarak destek verebilirsek mutlu olacağımız gerçektir.


TR Yönetimin onayı ile bize düşen görev olursa ben ve farklı şirketlerde uçan eğitmen kaptan arkadaşlarımız  hazır olduğumuzu belirmek isterim.Bilgilerinize...
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: DOGAN CIFTCI on September 01, 2011, 08:08:31

Quote from: HAKAN AYTAC

Yükarıdaki arkadaşların bahsettiği DIV eğitim sıkınsının olduğu bir gerçek . Havacılık eğitim ve disiplin isteyen bir konu.Bilgi ve eğitim istiyeyen IVAO-TR Pilotlarına VATHK olarak kaptanlarımız tarafından Type-Rating ve ATC eğitimi günlerinde bizim ders saatleri içinde online bağlanarak  TS kanalından(teknik alt yapıyı hazırladıktan sonra) dersleri  dinliyerek bilgilerini artırabilirler.Şimdiye kadar online TS kanalından eğitim vermek için çalışmamız ve düşüncemiz olmadı  . Fakat düşünülen istekler doğrultusunda  IVAO-TR pilotlarına THK sim pilotları kulubu olarak destek verebilirsek mutlu olacağımız gerçektir.


TR Yönetimin onayı ile bize düşen görev olursa ben ve farklı şirketlerde uçan eğitmen kaptan arkadaşlarımız  hazır olduğumuzu belirmek isterim.Bilgilerinize...


Clap Umarım ki bir sakıncası yoktur ve bu gerçekleşir. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: UMUT DABAKOGLU on September 01, 2011, 08:54:57
Erim abi benimde Temenni ve düşüncelerim şunlardır...
Egitim konusu her zaman önceliklidir,ama egitim istegi oluyor sınıf açıyorum gelen malesef yok...
Egitim verdigim sınıflarda her hafta eksik oluyor tam kadro hiç görmedim... bunun yüzünden egitimi saglıklı verilemiyor...
Egitimde hocam chart egitiminde bize heber ver biz ona katılalım genel egitim verilyor hocam bu konuları gecsek biz biliyoruz ama sen biliyorsun diğeri bilmiyor...
kısacası egitime katılanların egitime önem vermiyorlar....
İstedigim sudur egitime katılan dostların egitime devamlılık göstermeleri ve sorunlarını bildirmeleridir hepimizin işi olabilir ama bunu bildirmeleridir...
Ben her zaman egitim vermeye hazırım verecegimde...
Egittigim bir pilotu veya atc uçarken veya servis verirken gördügümdeki mutlulukta benim ödülümdür....
Saygılarımla
Umut Cihan Dabakoglu
TR-TA5


Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EMRAH KARTAL on September 01, 2011, 10:34:46
Bu sene ekibimiz daha kalabalık ve yeni katılan arkadaşlarla daha renkli olacak. Her ne kadar büyüsek de bütün aile birbirini tanıyor. Öncelikle bu senede sezon açılışını Ankara'da yapsak hatta gelenek haline getirsek nasıl olur? Sinan hocam bu işe ne der acaba. Geçen senenin tadı damakta kaldı silinmek üzere LOL
Bir diğer önerimde  Online day günlerindeki etkinlikler, divizyonumuzun IFR2011 turunun ayaklarından oluşması mümkünmüdür? Bu sayede hem turu gerçekleştiririz hemde online day etkinliğimiz biraz daha anlamlı olur.
Eğitim konusunda Ajlan ve Veysel hocama katılıyorum. Eğitim departmanındaki arkadaşlarımıza bence takviye yapılarak kadro biraz daha genişletilebilir ve daha sıklıkla eğitimler düzenlenebilir. Bizler elimizden geldiğince birşeyler yapıp yeni gelen arkadaşlara birşeyler öğretmeye çalışıyoruz ki sezonda açılacak eğitimlere birazda olsa bilgili girsinler.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: JOZEF BONFIL on September 01, 2011, 11:46:33
Online olarak uçmaya başladığım 2002'li yılları özluyorum.
Neden özlüyorum;

1- En ufak bir organizasyonda katılım 20-30 kişi arasında idi.

2- Bu organizasyona katılan tüm pilot arkadaşlarlar, ATC olmadığında açılan THYVA kanalında toplanır, uçuş ile ilgili konular konuşulurdu.

3- Güzel bir gurup oluşmuştu. İçimizde profesyonel olarak bu işi yapan arkadaşlarımız vardı. Onların söylediklerini dikkatlice dinler ve uygulardık. Hele Antalya yaklaşma açıldığında gerçek bir Euro Controller'ın kontrolunde uçmak büyük bir zevkti.

Haftada bir gün tüm TR sahasındaki önemli merkezlerin  ATC'leri açıktı.  (21.00-24.00 local). O gün herhangi bir organizasyon olmasa dahi katılım yüksekti. Adeta o günü iple çekerdik. Bu yüzden birçok toplantımı veya randevumu iptal ettiğim oldu.

Ne yazık ki; bir iki haddini bilmez arkadaş yüzünden, başta bu profesyonel arkadaşlarımızı küstürdük. Daha sonra da, amatorceden daha ileri düzeyde yapan arkadaşlarımız, herhangi bir terslik ile karşılamıyayım düşüncesi ile bu gecelere ve toplu uçuşlara katılımlarını giderek azaltılar.

Başta ihtiyarlar heyeti üyeleri, Admin ve 2002-2006 yılları arasında aktif uçan veya ATC açan arkadaşlarımız bu yeni döneme etkin bir şekilde katılacaklarmı?

Bu hem yeni arkadaşlarımızın eğitimleri hemde daha gerçekçi düzeyde uçabilmek için gerekli.

Dileğim tekrar 2002-2006 yılarındaki özlemini duyduğum oratama geri dönebilmek.
JOZEF BONFIL2011-09-01 08:55:04
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: BURAK TUNCEL on September 01, 2011, 11:54:15

Quote from: EMRAH KARTAL
Bu sene ekibimiz daha kalabalık ve yeni katılan arkadaşlarla daha renkli olacak. Her ne kadar büyüsek de bütün aile birbirini tanıyor. Öncelikle bu senede sezon açılışını Ankara'da yapsak hatta gelenek haline getirsek nasıl olur? Sinan hocam bu işe ne der acaba.



Ah Emrah ah... Daha bu sabah S.Tansu Tuncer ile telefonda görüştük... Ankarada kalabalıksınız yapın bir şeyler gelelim dedim... Geniş çaplı bir organizasyona da gerek yok...

Toplanalım et, süt yapalım o da yeter....
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EMRAH KARTAL on September 01, 2011, 12:25:29
Valla geçen sene işlerimden dolayı et süt muhabbetine katılamadım. Ama bu sene olursa seve seve ama burada abilerimiz dururken bize laf düşmez ab. Biz sadece istiyoruz :) Hatta anketmi yapsak acaba :)

Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: HAKAN AYTAC on September 01, 2011, 18:06:14
Josef hocamın yazısına tamen katılıyorum.tecrübeli kıymetli ihtiyarlar heyeti pilot ve ATC arkadaşları daha sık hava sahamızda  görme şansımız umarım olur.Toplu uçuşlara olan ilgisizlik son dönemde oldukça düşük. yaz sezonu girince iyice aktif pilot ve ATC sayısı azaldı.şu an 22:52 itibariyle TR hava sahamızda 6 trafik  ve tek  LTAN TWR açık görülüyor.
Et ,süt buluşması sosyal bütünlük için çok  güzel organizasyon ,fakat gönül isterki batıdaki yoğun trafiği TR hava sahamızdada görelim.Yeni  dönem eski yıllardaki yoğun trafikleri  ve IVAO-TR  Uçuşlarına ara veren kıymetli hocaları eski günler gibi  yeni sezonda görmenin çarelerini bulmalıyız.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: CAGLAYAN CIMEN on September 01, 2011, 19:20:06
Herkese öncelikle sevgi ve saygılarımı belirtmek isterim.
   Ben 31 Mart 2011 tarihinden itibaren IVAO-TR camiasının bir üyesiyim. Yaklaşık beş aylık üyeliğim müddetince IVAO üzerindeki uçuş saatim 262 saati geçmiş durumda. Kaba bir hesapla günlük bir buçuk saat civarına denk geliyor. Bu dönem süresince hiç eğitime katılmak nasip olmadı. Ya eğitim çok geniş aralıklarla açılıyor ya da açılan konular yeterince üyelere bildirilemiyor. Sorunun tam olarak ne olduğunu bilemiyorum. Hakan Aytaç hocamın mesajına bakınca derslere katılımın da yeterli seviyede olmadığını anlıyorum. Yani ders almak isteyenle, ders vermek isteyen arasında haberleşme sıkıntısı var gibi geldi bana. Aradaki kopukluğun giderilmesi ile eğitimlerin daha etkili olacağını düşünüyorum.   Daha önceki sezonların nasıl olduğunu bilmem tabi ki mümkün değil ama benim de ilk sezon başlangıcını yaşayacağım 2011-2012 döneminde tek beklentim daha fazla eğitim. 
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: OSMAN IMAMOGLU on September 02, 2011, 04:43:01
Kesinlikle hepimiz aynı yolları kullanarak kendimizi eğittik bu bir gerçek ancak çok yeni başlayan arkadaşlardan benimde ricam bu özellikle Konya Havaalanımızda çok fazla servis açılmaya ve hepsi text ile verilmeye başlandı. Konya da servis veren ve sıkça uçuş yapan biri olarak söylüyorum. Yeni başlayan ATC arkadaşlara duyuru defaten yapıldı ama yeni sezon her zaman ki gibi baştan başlıyor malesef. Text hizmet yasak değil verilebilir ancak ATC yeni başlamış bir arkadaşımız olduğunda yazılanlar anlaşılamaz hale ve uçuş ciddi bir sabır sınavına dönmeye başlıyor. Örnek gerekirse isim vermeden yazmak isterim. Konya - Atatürk IFR cleransı istedim ve bana klerans text ile aynen çöyle geldi. Ankara ACC sizi İstanbul'a serbest kıldı. SID ,seviye,aktif pist,vs... hiçbirşey yoktu bunları sordum kusura bakmayın yeniyim de bilmiyorum dedi. Arkadaşlar hepimize yeni bir sezon hayırlı olsun ama benim aslında divizyon isteğim ;
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: OSMAN IMAMOGLU on September 02, 2011, 04:57:27
Mesaj tarafımdan düzeltilmiştir. Konuyla ilgili aşağıdaki linkte Sayın Erim Hocam detaylı bilgiyi iletmiştir. Buraya cevap yazan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Ancak forum kalabalığı olmaması için konuya aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. Teşekkürler...
http://forum.thyva.com/forum_posts.asp?TID=16189

Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EMRAH KARTAL on September 02, 2011, 08:29:56
Osman hocam Unicom'da sesli iletişim yapmak malesef mümkün değil, nedeni ise onlarca kişinin ses gürültüsünden başka birşey olmayacağıdır.

Diğer konuya gelince yeni gelen herkesin araştırma sıkıntısı var. Nitekim divizyonumuzun web sitesinde gerekli döküman olan APOM TR mevcut ve ücretsiz sadece APOM TR değil diğer bilgilerde var. Malesef kimse okumadan anlamadan ben hemen sektör açıp saat doldurayım niyetiyle ve oyun gözüyle bu işe başlıyor ve bu işi hobi olarak icra eden kişilerinde hevesi bir nebze azalıp sinir sayıları artıyor. Yeni başlayan arkadaşlardan ricam lütfen dökümanları okuyun anlaşılmayacak birşey değil hiçbiri. Eğer ki okumam diyorlarsa sektör açan S3-C1-C2-C3 gibi rütbeli arkadaşların kanalına girip dinlesinler ve trafik müsait olduğunda sorsunlar. Cevap vermeyecek, yardım etmeyecek bir ATC arkadaşımı tanımıyorum.


Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: AJLAN OMER SOYYER on September 02, 2011, 13:45:21
Ben ayrıca ilk yazıma şunu da eklemek istiyorum, IVAO üyesi olup difizyonumuzda bulunan herkesin forumu etkin bir şekilde kullanması gerektiğini düşünüyorum. Bir çok etkinlik, eğitim, vs durumlardan bu nedenle haberdar olmadığına bizzat şahit oldum. 
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: SALIM TANSU TUNCER on September 02, 2011, 14:49:58

IVAO-TR'ye gönül veren pilot ve ATC 'ler olarak sanal ortam dışındada Türkiye'nin belli bölgeleri merkez seçilerek çeşitli organizasyonlar düzenlenebilir.Mesela buluşularak havalimanı , havacılık okulları , model uçak etkinliği yapılan tesisler gezilerek gerçek pilotlar ve  ATC ler ve havacılığa gönül veren diğer kişilerle sohbet ortamlarında çeşitli paylaşımlarda bulunulabilir.


Diğer aklıma gelen bir fikir ise şöyle gençlere havacığı sevdirmek ve bilgisayar başında daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla IVAO-TR ailesinin tanıtılması için etkinlikler düzenlenebilir.Mesela belli okullar seçilebilir ve buralarda gelecek pilot ve ATC arkadaşlarımızın desteğiyle tanıtılabilir.

 
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EBRU TUNCER on September 02, 2011, 18:26:29
Bende Salim hocamın düşüncesine katılıyorum , özellikle gençlere havacılığı sevdirmek adına çeşitli etkinlikler düzenlenebilir internet üzerinde böyle bir sistemin varlığı konusunda basından yardım alınarak bilgiler verilebilir.
Ayrıca her ay belli yarışmalar düzenlenerek çeşitli ödüller verilebilir aklıma ilk gelen havayollarına ait uçak maketleri vb.gibi sembolik hediyeler verilebilir.

 
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: OSMAN IMAMOGLU on September 03, 2011, 04:17:12

Ajlan Bey'in söylediği gibi forumumuz gerçekten çok aktif bir çok bilgi ve etkinlik burada paylaşılıyor. Ben birçok bilgiyi bu forumda öğrendim. Kesinlikle forumu daha aktif etmeliyiz bunun ilk yolu bence forumda üyelik işlemlerinde yaşana aksamaları en aza indirmek. Çünkü kurallara aykırı olmadan tam üyelik gerçekleştiren arkadaşlarımız onay için 1-2 ay gibi beklemek zorunda kalıyorlar bizzat şahit oldum. Tabii ki yönetime hiçbir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın özel hayat yoğunluğu her zaman önceliklidir. Ancak bu işe başlayan tüm yeni arkadaşlara forumu öneriyorum. benim üyeliği başvurudan 1 gün sonra Sayın Erim hocam tarafından hemen onaylanmıştı. Fakat yeni üye olan arkadaşlarımız ise 1-2 ay bekliyorlar bir kısmı onaylandı hala bekleyenler var. Bu üyeliği hızlandırırsak tahminim forum daha hareketli olacaktır.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: SUAVI AKKANAT on September 03, 2011, 05:42:07
Jozef Kaptana aynen katılıyorum,tabiki hepimizin maddi ve manevi sıkıntıları oluyor özel hayatımızda.:Bunları biraz olsun atmak ve uzaklaşmak için buralarda buluşuyorduk,yaşanan bazı sorunlar yüzünden kimileri kırıldı ,kimileri (birde buradamı sinir harbine gireceğim)diye uzaklaşmaları  oldu.TS kanalında Davul&Zurnalı ne uçuşlar yaptık...Kış sezonundan ümitliğim,tekrar bir araya gelip hem dertleşip hem de uçuşlar yapabiliriz diyorum.Başta bu uçuşlarda Başı çekecekler belli...!hadi bakalım güzel bir sezonda buluşup kucaklaşmak dileğile ile hepinizin gözlerinizden öperim.(Dede gurubu üyesi).Tongue
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: ERDIM ELITEZ on September 03, 2011, 05:57:38
Quote from: OSMAN IMAMOGLU
  Kesinlikle forumu daha aktif etmeliyiz bunun ilk yolu bence forumda üyelik işlemlerinde yaşana aksamaları en aza indirmek. Çünkü kurallara aykırı olmadan tam üyelik gerçekleştiren arkadaşlarımız onay için 1-2 ay gibi beklemek zorunda kalıyorlar bizzat şahit oldum. Tabii ki yönetime hiçbir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın özel hayat yoğunluğu her zaman önceliklidir. Ancak bu işe başlayan tüm yeni arkadaşlara forumu öneriyorum. benim üyeliği başvurudan 1 gün sonra Sayın Erim hocam tarafından hemen onaylanmıştı. Fakat yeni üye olan arkadaşlarımız ise 1-2 ay bekliyorlar bir kısmı onaylandı hala bekleyenler var. Bu üyeliği hızlandırırsak tahminim forum daha hareketli olacaktır.



Osman hocam
 

Forum üyelikleri tamamen benim kontrolümdedir. En geç 48 saat içerisinde onaylanmaktadır. Ancak kuralları okumadan yapılan başvurular ya kabul edilmemekte yada müsait zamanım olduğunda düzeltilerek forum üyelikleri onaylanmaktadır. Yaşanan gecikmenin sebebi de budur. Sizin forum üyeliğinizde yanlış hatırlamıyorsam ilk başvurunuzda benim tarafımdan düzeltilerek onaylanmıştı. Ancak siz de kuralları okumadığınızdan 3-4 defa daha başvuruda bulunmuştunuz. Bizim insanımızın okumadan birşeyler yapmaya çalışma (misal yeni cep tel aldığında kull klavuzunu okumadan kurcalama gibi) arzusunun köreltilmesi ne yazıkki benim yardımcı olabileceğim bir konu değil. Düzgün başvurular baştada dediğim gibi 48 saat içerisinde onaylanmaktadır.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: ERDIM ELITEZ on September 03, 2011, 06:04:15
Quote from: AJLAN OMER SOYYER
Ben ayrıca ilk yazıma şunu da eklemek istiyorum, IVAO üyesi olup difizyonumuzda bulunan herkesin forumu etkin bir şekilde kullanması gerektiğini düşünüyorum. Bir çok etkinlik, eğitim, vs durumlardan bu nedenle haberdar olmadığına bizzat şahit oldum. 


Ajlan
Difizyon olmayacak doğrusu divisiondur. Türkçe de karşılığı da bölüm(daire) diye adlandırılabilir. IVAO TÜRKİYE Bölümü(Dairesi) diye kullanılmasında sakınca yoktur.. Türkçeyi kullanmada biraz daha özen gösterelim. Wink

Bunun dışında bütün eğitim-etkinlik vs. duyuruları forum üzerinden yapılmaktadır. Başvuruları ise www.ivaotr.org sitesi üzerinden yürümektedir.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: OSMAN IMAMOGLU on September 03, 2011, 06:17:42


Sayın Erdim Hocam,İlk mesajımda da belirttiğim gibi yanlış anlaşılmasını kesinlikle istemem ama orada gözden kaçan konuyu tekrar hatırlatmak isterim. Ben üye olduğumda da aynı sorunu yaşamıştım ve üyelikten hemen sonra sizinle ve Erim hocamla irtibata geçerek sizin yardımlarınızla forum üyeliğimi tamamlayabilmiştim. Ancak hala aynı hatadan birçok arkadaşımız foruma erişemiyor bence bir test etmekte fayda var derim. Ben bir yazılım firmasında Silverlight ve Windows Mobile Yazılım geliştirme departman yöneticiliği yapıyorum ve belirteceğim hata gibi hataları biz yazılımcılar defaten yaparız. Bu sizinle ilgili değil bizim hatamız diyebilirim.Embarrassed Sorun şu ki forum kurallarında yanlış hatırlamıyorsam üye olurken büyük harfle ad soyad yazın diyor. Ben üye olurken OSMAN İMAMOĞLU yazdım. sistem orada hiç hata vermedi ve üyelik başvurumu aldı. Sonra sanırım bu kullanıcım onaylandı ama iş girişe gelince kullanıcı adını ve şifreyi doğru yazsanız dahi kabul etmiyor. ikinci üyeliğimi OSMAN IMAMOGLU olarak yaptım ve erişim sıkıntısı sizinde onayınızla kalkmıştı. Benim tedirginliğim biz gördüğümüz arkadaşlara forumla ilgili üyelik soranlara ben kuralları ve bu durumu söylüyorum ama bizim görmediğimiz görüşemediğimiz bir arkadaş acaba böyle bir sorunla üyeliği askıda kalır ve foruma erişemez mi diye sadece bir düşünce? 
Forum Kuralları bölümünden ;IVAO Türkiye Forumu üyesi kendisinin belirleyeceği bir "şifre"ye sahip olur. Kullanıcı adları büyük harf ile AD SOYAD şeklinde girilmelidir.
a)Üye; Kullanıcı adı bölümüne GERÇEK AD VE SOYADINI yazmayı kabul ve tahahhüt eder.  Geçerli Email yazmak mecburidir.
gibi maddelerimize Türkçe karakter kullanılmadan büyük harfle girilmesini belirtecek bir ibare sıkıntının sizin üzerinizdeki yükümlülüğünü atacağı kanaatindeyim. Bölümün düşünceler hakkında olması dolayısıyla böyle bir fikir aklıma gelmiştir. Bir eleştiri değildir.Ben sizin yaptığınız işlerde gayet başarılı ve titiz bir çalışma yürüttüğünüze kendi üyeliğimdeki yardımlarınızdan dolayı bizzat şahidim bu konuda herhangi bir tereddütüm bulunmamaktadır. Bu veya benzeri gözümüzden kaçan birşey olabilirmi adına yazılmış bir mesajdır. Eğer bu üyeliklerle ilgili sistemin veya bizlerin bir açığının bulunmadığına kesin emin isek bir önceki mesajımın dikkate alınmamasını rica ederim.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: ERIM FUNDA on September 03, 2011, 07:19:43
Osman ,



Erdim gercekten zor bir gorevi tek basina yapiyor zaman zaman uyelik sorunlari bana da geliyor inanin gorseniz Erdim'in bu hassasiyetine hak verirsiniz. Diger taraftan teknik sorunlarda olabilir bunlari da uyariniz dogrultusunda duzeltecegiz.Bu nedenle desteginiz icin cok tesekkurler.



Bununla beraber onumuzdeki hafta forumda bir takim duzenlemeler yapacagim. Bu duzrnlemelerin en onemlisi foruma yeni moderator alimlari olacak. Bu is yukunu paylasmamiz gerekiyor. Yapacagim versiyon yukseltmesinden sonrada chat imkani , smartphone ve pad lerden yazim problemleri gibi sorunlarda giderilecek.



Sizler bu sekilde bu ortama sahip ciktikca elimizden gelen duzrnlemeleri yapmamiz bizim boynumuzun borcu.



Yapici elestirilerin icin tekrar tesekkur ederim.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EMRE DUMLU on September 03, 2011, 11:02:52
Aslında şöyle bir fikir geldi aklıma ivao türkiye departmanı üyesi olup ama forumda üye olmayanların listesini çıkartıp sonrada,olmayanların listesini ivao türkiye'nin ana sitesinden yayınlayabiliriz ve onlarda kendilerini görebilir yani en azından teşvik edici olur gibime geliyor.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: BURAK TUNCEL on September 03, 2011, 11:22:17
Benim uzun zamandır düşüncem, ortak bir Flight Recorder ile (FSAirlines gibi değil ama) tüm yerli VA'ların üye olduğu, sadece lights ve hız tahtitlerine bakmayan daha zorlayıcı bir puanlama sistemiyle desteklenen ve geniş istatiskler sunan bir platform...

Herkesin aklına AirONE gelecek ama oradan muhtemelen bir iş çıkmayacak. Bu durumda belirli bir bedel karşılığında TR divizyonu olarak iyi bir recorder almamız/yazdırmamız mümkün olabilir mi?

Peki TR divizyonu bu bedeli nasıl karşılayacak? Üyelerinden toplayacağı aidat ile... (demek isterdim ama muhtemelen bu hiç bir zaman gerçekleşemeyecek)

Bu durumda kaynak bağış yolu ile gelecek...

Bu saatten sonra da bu camiada kişisel güven problemi olacağını zannetmiyorum...


Neden olmasın?



Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EMRAH KARTAL on September 03, 2011, 11:57:36

Burak Abi sana katılıyorum lakin herkes tamam dese bile işin içine para girdiğinde herşey değişiyor. Şuana kadar her anlamıyla dört dörtlük olan bir recorder varsa oda FLYTHY'nin kullandığı recorderdir.
Ama bunun divizyona bir etkisinin olacağını sanmıyorum. Divizyonumuzu en iyi ve büyük hale getirebilmenin tek yolu IVAO PIREP SYSTEM kısmını doldurup uçuşlarımızı göndermektir. Yaptığımız uçuşlar bu şekilde TR Divizyonuna yazılıyor. Aslında bu sistemi biraz daha kolay doldurulabilir hale getirmek lazım.

Edit: Ayrıca Burak abi ben bütün şirketlerin bir arada olması fikrine biraz soğuk bakıyorum. Sonuçta bir birlik halinde gözükselerde aralarında her anlamda rekabet söz konusu. Bizde sanal camiada, insanları kırmak yerine şirketler arası tatlı rekabeti oluşturabilirsek çok daha farklı bir manzara ortaya çıkacağını sanıyorum. Sonuçta ailemiz büyüyor, sezon açılıyor ve şirketlere yeni kanlar katılıyor.



EMRAH KARTAL2011-09-03 09:05:31
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: AJLAN OMER SOYYER on September 03, 2011, 12:04:23

Quote from: ERDIM ELITEZ
Quote from: AJLAN OMER SOYYER
Ben ayrıca ilk yazıma şunu da eklemek istiyorum, IVAO üyesi olup difizyonumuzda bulunan herkesin forumu etkin bir şekilde kullanması gerektiğini düşünüyorum. Bir çok etkinlik, eğitim, vs durumlardan bu nedenle haberdar olmadığına bizzat şahit oldum. 


Ajlan
Difizyon olmayacak doğrusu divisiondur. Türkçe de karşılığı da bölüm(daire) diye adlandırılabilir. IVAO TÜRKİYE Bölümü(Dairesi) diye kullanılmasında sakınca yoktur.. Türkçeyi kullanmada biraz daha özen gösterelim. Wink

Bunun dışında bütün eğitim-etkinlik vs. duyuruları forum üzerinden yapılmaktadır. Başvuruları ise www.ivaotr.org sitesi üzerinden yürümektedir.


Erdim ağabey, inanın bana çok büyük özen gösteriyorum yazdıklarımda. Bu sefer dikkatsizlikle yazmışım, kusura bakmayınız. Bundan böyle IVAO TR Dairesi olarak doğru bir şekilde yazılarımda yer alacaktır.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EVRIM SUTEL on September 04, 2011, 07:50:51
Egitim konusunda en buyuk sikinti : Egitime kayit yaptiran arkadaslarin gelmemesidir..
Siniflarin 1-2 ders sonra bos kalmasidir.


Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: OSMAN IMAMOGLU on September 05, 2011, 05:04:15
Sayın Erim Hocam,Cevabınız için teşekkür ederim. Hem Ivao TR sitesi, hem buradaki forum ve ayrıca açmış olduğunuz yeni başlık THYVA Yeniden Yapılanma için elimden gelen bir şey olacaksa hazır olduğumu bilmenizi isterim. İletişim bilgilerimi yeniden yapılanma başlığı altındaki mesajıma koydum ayrıca mailinize gönderdim. Görüşmek üzere,
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EROL ERGIN on September 05, 2011, 05:22:10

Erim Hocam,

Toplu olarak ucmakta zevk veriyor.Temennim,yalniz IFR ucuslari degilde, VFR ucuslarininda organize edilmesi.

Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EMRAH KARTAL on September 05, 2011, 17:02:19

Erim hocam aciliyeti olan tek bir konu var server listesi. Ivap'ta hangi servere girsek offline, online olanlarda sürekli düşüyor. şuanda aktif olmayanserverlar çıkartılsa bizlerde rahat bir şekilde server seçimini yaparız.

Edit: Şuanda sadece AS1 serveri mevcut. Ayrıca EU1 ise This server is not online, or is busy mesajı veriyor.

Eğer mümkünse bizde bu ortama destek için serverimizi Ivao için açabiliriz.

EMRAH KARTAL2011-09-05 14:07:26
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: ZAFER ALBAY on September 06, 2011, 10:23:51

Erim hocam,daha sezonu açmadık....et süt nerede???

ZAFER ALBAY2011-09-06 07:26:41
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: MUHAMMED BALAY on September 08, 2011, 17:28:13

Sahsim adina onceki yazilan kiymetli onerilere ve fikirlere katilmakla beraber yeni sezonda Urfa Gap meydaninada ucmak hizmet vermek isteriz. Top hala ivao db demi ?

Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: UMIT UNALDI on September 09, 2011, 04:09:26


Evet Muhammet; Ne DB ile alakalı bir sıkıntı nedeni ile şu anda yeni meydan ekleyemiyoruz.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: EMRAH KARTAL on September 09, 2011, 07:38:11
Yurtdışında IVAO veya FS haftasonu etkinlikleri düzenleniyor ve oldukça kalabalık ekip hem uçuyor hemde ATC hizmeti veriyor. Bence bunu faaliyete geçirebiliriz.

Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: OSMAN IMAMOGLU on September 09, 2011, 09:09:49
Haftasonu etkinlikleri bence de bir gözönünde bulundurulması gerekiyor bu sezonda diye düşünüyorum. Nihayeti ile hafta içinde çalışan bir kısım üyemizde ben gibi haftasonunu bekliyor diye düşünüyorum. Salı günü online day zaten var güzel bir etkinlik diğer oluşturulacak etkinlikleri hafta sonlarına kaydırmak bence daha güzel olacaktır. Hafta içinde iş yoğunluğundan sonra eve gelince bilgisayar başına oturmak bazen zor geliyor ama hafta sonu cumartesi dinleniyorum ve akşamları gece geç saate kadar uçuş yapma imkanımız oluyor ne de olsa ertesi gün pazar ve erken kalkmak gerekmiyor :)). Ayrıca pazar günleri sabah ve akşam dahil olmak üzere Konya'da eğitim uçuşları düzenleyeceğiz.(IVAO Divizyon Eğitimi Değildir.) Bu eğitim uçuşları Konya'da yeni başlayan arkadaşlara temel eğitim amaçlı uçuş anlatacağız ve pazar günleri uzman gözetiminde uçuş düzenleyeceğiz. Bu tür etkinlikler içinde yeni sezonda program oluşturmak güzel olacaktır bence. Haftasonları eğitim uçuş etkinlikleri gibi...
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: MERIC KILINC on September 09, 2011, 17:36:51
Tower ve Gnd seviyesinde sektör açan arkadaşlar için bir çeşit staj uygulaması düşünülebilir mesela.
 

Çünkü IVAO'ya üye olan biri hemen ertesi gün bu düzeylerde sektör açabiliyor. Ama bu durumda eğitimle ilgili sıkıntılar başgösteriyor. Squawk 8 vermeler, alakasız SID'ler, garip pist yönlendirmeleri (mesela LTAI için hiç bir sebep yokken 36C'ye  L'ye geçmek için uygun olmayan bir girişten girip, pisti katedip, 36L'den kalkmak) bu gibi sorunlar çok gözlemleniyor. İngilizcesi çok iyi olmayan ve az tecrübeli kişilerin hemen LTBA_GND ya da LTAC_TWR açması da bana mantıklı gelmiyor. Üstelik buralar yabancı trafiğin en çok geldiği meydanlardan. Ayrıca bir ATC'nin teknik donanımı (kısaca mikrofonuSmile) iyi, sesi net, diksyonu düzdün olması lazım.

 

Bunları tespit etmem ivao'da bir uçucu olmamın yanında, ATClik yapmaya çalıştığım zamanda kendimi değerlendirmemle de mümkün oldu. Özen göstermeme rağmen ben de sürekli bu tür hatalara düşüyordum.

 

Benim önerim belirli bir saat doldurana kadar, tecrübeli hocalarımız sektör açtığında, yeni arkadaşlar da "Gözlemci" olarak bağlanıp olan biteni takip etse, sorularını hocaya sorsa çok güzel, canlı bir eğitim olur. Ya da tam tersi de olabilir.

 

Selam ve sevgilerimle
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: AJLAN OMER SOYYER on September 11, 2011, 19:16:30
Erim Abi, daha önce girişimde bulunduğunuz ancak kişiler uygun olmadığı için gerçekleşmeyen bir projeniz vardı. Belki önümüzdeki sene onu da gerçekleştirebiliriz. ATC Sınav Gecesi. Bekleyen ATC Sınavlarının aynı gece yapılması.

Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: ERIM FUNDA on September 13, 2011, 07:16:06
Ajlan  takibi yapılabilir. HErkesin vakti uydukça sorun yok. HAtta uluslararası bir event haline getirir ve trafik sorununu da çözmüş oluruz. Üzerinde çalışmamız lazım.

 Önerile güzel hepsini not alıyorum.  üzerinden tek tek gidip yapabileceklerimizi gerçekleştireceğiz.

Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: ADEM YILMAZ on September 14, 2011, 15:52:38

ben de aranıza yeni katılan arkadaşlarınızdan biri olarak şunu söylemek istiyorum; ocak ve haziran dönemi kurslarına kayıt yaptırmama ve mazeretsiz olarak kurslara devamsızlık yapmamış olmama rağmen her iki dönemin kursunu da tamamlayamadım. nedeni de kursu veren hocamızın iş yükünden ve C1 sınavından dolayı sürekli derslerin iptal edilmesidir. bunu şikayet olarak söylemiyorum, benim gibi kursu veren hocamızın da işleri olabilir-olacaktır da ama eğitimi tamamlamak için can atan bir arkadaşınız olarak 2 kursu da elde olmayan nedenlerden tamamlayamadım.

Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: AJLAN OMER SOYYER on September 18, 2011, 04:52:26
Erim ağabey, ben böyle ara ara yazıyorum kusura bakma, aklıma geldikçe yazıyorum. İşimize yarar ya da yaramaz bilemiyorum. Hepiniz de takdir edersiniz ki, Türkiye'de en çok trafik alan 2 meydan Atatürk ve Antalya. Belki Aerosoft'tan bir Kars scenerysi yapmasını ve haliyle oraya trafik çekmeyi bekleyemeyiz ama özellikle mevcut yoğun meydanlarımızda ATC arkadaşlarımızın görev almasını teşviklendirebiliriz. Gerçi Antalya için FRA ne kadar ADCye de indirilmiş olsa çok nadiren sektör açılan bir meydan. Halbuki orada çalışması çok büyük keyif.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: ALP YENI on October 07, 2011, 12:30:08
daha çok eğitim bekliyoruz Erim Abiciğim...
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: LEVENT SIMSEK on November 12, 2011, 15:06:21


Özledim be TongueSmileWinkHep F-16 hep F-16 nereye kadar ab iOuch Ben uçmak istiyorum tek temennim bu .. Herkese tekrar selamlar... THY 049 Nam-ı diğer Flash Levent ŞİMŞEK
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: HAKAN GULER on November 12, 2011, 18:14:42

Quote from: LEVENT SIMSEK


Özledim be TongueSmileWinkHep F-16 hep F-16 nereye kadar ab iOuch Ben uçmak istiyorum tek temennim bu .. Herkese tekrar selamlar... THY 049 Nam-ı diğer Flash Levent ŞİMŞEK


O zaten hepimizin isteği. Ben bunu yapabilmek için zaman istiyorum.
Title: Re: 2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler
Post by: LEVENT SIMSEK on November 14, 2011, 15:53:31


Sevgili Hakan kaptanım; Buyurduğunuz gibi zaman yeri geldiğinde en çok aranan şey. Hele bizim gibi tam zamanlı bir işi varsa bu arzu iyice kabarıyor. Umarım aradığınız boş zaman her an yanınızda olur, Selamlar, levent