Türkiye Sanal Havacılık Forumu

2013-2014 IVAO-TR Şampiyonlar Ligi Puan Durumu

Offline GUNER ERCAN

  • Captain
  • *

  • IVAO ID: 205862

    • Posts: 2947

Pardon Erim, senin mesajini görmedim.Istersen benim mesajimi silebilirsin.

Güner Ercan


Turkey Division Director
IVAO Executive Assistant
IVAO Membership Advisor
IVAO Supervisor
International Virtual Aviation Organisation


Offline ORKUN OZDELICE

  • First Officer
  • *

  • IVAO ID: 328926

    • Posts: 635
Rapor yollayan BUH, BGN ve VTN VA'ların puan durumu güncellenmiş olup diğer VA'lar halen raporlarını yollamamıştır. ATC puan durumu da günceldir.

Sevgiler.


ERSIN OZLER

  • Guest
diğer arkadaşlarımızın  konuşmaması sizlerce bir avanaj olarak algılanmasın, onu da bir arguman olarak sunmayın.
Bir aile tüm güzellikleri beraberinde getirir. Ancak aile aynı zamanda bireylerini her koşulda ne olursa olsun, haksız olduğu halde bile koruma içgüdüsünü de beraberinde getirir. 
Dünyaca bilinen bir sanal havayolu organizasyonun divizyon ayağında da bir bireyin veya VA nın talebine gerek kalmadan, Kurum yöneticileri EŞİTLİĞİ, ADALETİ, HOŞGÖRÜYÜ esas alıp ilerletmekten başka bir vazifesi olabilir mi?

Gelen Eşitlik talebine; gerek görülürse ifadesi hem de altı çizili kullanılarak, yani siz kendi işinize bakın, ben canım isterse bakılır denilir mi?Beklenti, bir bildiğiniz varsa buradan veya özelden paylaşabilirsiniz demektir.
Bir sosyal ortamda kılıcın elinizde olup, bi yandan da başkalarından duyarak yaşanan olayların sert bir ortamda mı ceyran ettiğini yoksa sohbet ortamında mı ceyran ettiğini bilmeden, doğru söyleyeni kovarcasına, Sizden Erinm bey, hiçbir uzlaşmacı tavır görememek ne anlama gelmelidir.
Sorunun taraflarca çözüldüğü (en azından öyle zannedilmiş) Cem ÖZGEÇEN hocamızın, flightplanınde sizin bir bireyinizi tehdit edip gözüm üzerinde demenize istinaden,  uçuş planında RMK/Erim Funda Gözetiminde yazmasına mutakip, Güner bey ile görüştükten sonra yazıyı kaldırması(Takribi 1 saatlik uçuşunda 10 dk o şekilde uçmuş). Ancak sizin hırsınıza yenik düşüp kişiyi suspend etmeniz. Bunun gerekçe ve süresini yöneticilerine bile haber vermemenizden biz ne anlamalıyız? Ayrıca o cezanında kaldırılması için buradan talebimi belirtmek isterim.
Bizim VA mız içerisinde de talepler geliyor uyelerden bizde yapabileceğimiz bir şey ise kurallar dahilse uygulamaya kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Hiçbirine hadi bakın kendi işinize biz en iyisini biliri ztavrı ile hareket edip sözlerimiz ona göre seçmiyoruz. Kendimizi geliştirmekiçin uygun bir adımsa hep beraber atıyoruz hatta bağlı olduğumuz divizyona da iletiyoruz.
Siz sanki bazen sadece burada bir VA' nın yöneticisymiş gibi bir kişi veya kurumla söz mucadelesine girip, kimi zamanda tarafları dinlemeden bir karar varıp onu uygulamaya çalışmanız doğrumu ?
Bu kurumda bulunan VA'lar hepsi hiyerarşik düzende birbirine hizmet etmez mi.  Üyeler bağlı oldukları VA' ya, tüm Va'lar IVAO-TR ye IVAO -TR de gurulrla IVAO divizyonuna diyemez mi bakın şu kadar uyem var bu kadar sanal havayolumuz şu kadar PP lisanslı üyem var SPP en fazla bizde kalitemiz bilgimiz yeni gelenlerin eğitimleri artmakta. Sadece Şampiyonlar ligine bakıp mı karar vereceğiz.  
Size özel olarak 11.Kasım.2012 de gönderdiğimiz mektupta belirtilen ifadeler ve sözler, aynı zamanda Sadullah hocamızında sözleri ve ifadeleridir. Sizin aklınızda da Va mızın iyi niyeti veya yapmak istedikleri ile ilgili şüphe olursa o yazıyı tekrar gözden geçirebilirsiniz. Hatta o zaman bu güzel yazıyı forumda da paylaşmak isterim dediğinizde, bizler buna gerek olmadığını sizlerin bilmesinin yeterli olacağını iletmiştik.
Orkun hocam özellikle teşekkür ediyoruz, uzlaşmacı ve yardımcı tavrını gösterebildiği için.Şu hali ile belki haberi olamayan kişiler hatta VA yöneticileri dahi kuralları ve uygulamaları çok daha net görebilecektir. En azından bildirim zamanının bitimine 18 saat kala lig tablosuna bakıp , hadi ya dahil miydi? demeyeceklerdir. İşler daha seri ilerleyecektir.
Şampiyonlar Ligi için forum üzerinde, bu hali ile daha EŞİTLİKÇİ daha ADALETLİ ve daha HOŞGÖRÜLÜ olmadı mı?
Hangi uygulama olursa olsun, duyan olur duymayan olur  bir organisayonu net kuralları ile duyurmanı şeffafyet içerinde kurumsal bir yaklaşımla açık verilmeden yapılmasının ne zararı olabilir. Hepinizin talebi bu yönde zaten.
Bizlerin bilgi ve tecrübesi artıkça Kurumumuzu ve IVAO divizyonuna hatta en ufak katkısı bile olacaksa Türk Sanal Havacılığı için elimizden ne geliyorsa yapmak istiyoruz.
Sadullah NACAR hocamızın bizim de kendi sanal havayolumuzun oluşmasını sağlayan, bizleri biraraya getiren, bu hobi uğruna emeğini, parasını, zamanını harcayan, sizler ve bizler gibi bir birey olduğunu sevmeyeninden çok seveni olduğunu paylaşmak isterim.
En kısa zamanda da eğer Yurtiçinde iseniz en azından TS2 üzerinde, aslında başından beri sizden bu olayların diğer tarafınıda duyabilmek ve çözmek için gelmesini beklediğimiz toplantıyı da  talep etmekteyiz.
Mümkün olduğunca satşma ve laf atmalardan uzak bir yazı yazmaya çalıştım. Artık ailevi mutlulukları ve paylaşımları herkes ile birlikte, kurumsal sorun ve çözümleri yöneticiler bazında geliştirmeyi arzu ederim.
Tüm divizyon üyelerine saygılar.   


Offline OZGUR KIRAZ

  • Captain
  • *

  • IVAO ID: 359297

    • Posts: 2184
Quote from: ORKUN OZDELICE
Şampiyonlar Ligi ile ilgili Kurallar, bilgilendirme konusu altında tekrar düzenlenmiştir.
VA Yöneticilerimizin ve Üyelerimizin başlığı bir kez daha okumalarını tavsiye ediyorum.

http://forum.thyva.com/forum_posts.asp?TID=18099&title=20132014-ivaotr-ampiyonlar-ligi-bilgilendirme





 

Araya gireceğim, kusuruma bakmayın ama isterseniz THK VA'yı o listeden çıkartabiliriz. Maalesef, yakın zaman önce kapandı Unhappy
Özgür KİRAZ
THYVA Dispatch Assistant



Offline ERIM FUNDA

  • Administrator
  • *

  • IVAO ID: 117508

    • Posts: 6262
    • http://www.thyva.com
Ersin Bey,
Vakit ayirip uzun bir yazi yazmissiniz tesekkur ederim. Oncelikle arzu ettiginiz toplantiyi yapmayi bende cok arzu ederim. Bunu keske daha once yapsaydikta konu buralara gelmeseydi. Halen yurtdisindayim doner donmez bir toplanti  yapariz. 
Bu yazilari okuyan tum uyeleri bilgilendirmek ve direk olarak bazi elestiriler yaptiginiz icin buraya kisa kisa yazayim akabinde toplantida detayli konusuruz.
Daha oncede bircok defa cesitli yerlerde belirttigim gibi  IVAO ortami bireyseldir. [/u]VA'lar olayi gercekci kilmak ve bu hobi ortamini daha da keyifli hale getirmek icin kullanilan araclardir. Dolayisiyla  bireyin yaptigi eylemler bireyi baglar. Bagli oldugu VA nin yada arkadaslarinin yada benzeri kisi yada kurumlarin bu olay hakkinda soz hakki yada yaptirimi yoktur. 
Buna bagli olarak ister 10 dk olsun ister 1 dk isterse 1 saat olsun Cem Ozgecen'in olayi ve remarksina yazdigi IVAO kurallarina aykiridir, Burada benin adim gecmis baskasinin adi gecmis onemli degil. O yada bu bana soylemis o hic onemli degil . Kaldiki IVAO TR Staff larindan herhangi biri Division Directorunu ve Divisionu temsile yetkilidir . 
 44 yasinda ve yaklasik 14 senedir bu isle ugrasan biri olarak sanal olaylarda hirsin olmadigi  bilen biriyim. Is hayatimda bir cok kurumsal sirkette yoneticilik yaptim halen kendi sirketimde hayatima devam ediyorum. Kisaca kimsenin sozuyle yada sanal ortamda olan bir olayda hirsa kapilmam bu konuda supheniz olmasin. 
Uyelerimizin bazi kural ve uygulamali bilmemesinden dolayi zaman zaman sizin yaptiginiz gibi yanlis beklentiler oluyor.
Soyleki ilgili kisinin suspendinde bagli bulundugu Va ya bir bildirim yapmam soz konusu degil. Suresini konusunda karari ise IVAO HQ ile ortak verecek ve belli oldugunda yine sadece ilgili uyeye bildirecegiz.
 Bu konuyuda son kez aciklayayim isterseniz :
IVAO Supervisorlarin kullandigi Suspension Tools da bazi tanimli kural ihlalleri ve bunlarin otomatik olarak cezalari var. Supervisor olarak bunlardan birini secip suspend yaparsak sure otomatik olarak isliyor. Bunlarin disinda kalan olaylarda ise ilgili uyeyi suspend ettiginizde gerekli aciklamayi yapilir sure ilerleyen gunlerde belirlenir. 
suspend edilen uye bunu IVAO profilinden ve IVAO daki kayitli maildinden takip edebilir.  Uye isterse bu nu arkadaslari VA si vb kisi lerle paylasir. Bunun disinda o uye disinda herhanbi birinin  VA nin yada VA yoneticisinin bu suspend uzerinde herhangi bir tasarrufu yoktur. 
Kisaca IVAO Supervisoru kural ihlali oldugunda ilgili cezayi uygular ve   bunu SADECE ilgili kisiye ve kisinin bagli oldugu DIV DIR ve ADIR ina ve IVAO HQ ya otomatik olarak sistem bildirir. 
CEm beyin suspendi ile ilgili olarakta kendisi arzu ederse benimle temasa gecebilir gerekli bilgiyi ona veririm. 
Son olarak Turk Sanal  havaciligina katkisi bulunacak herkese kapimiz IVAO TR olarak sonuna kadar aciktir. Her yapici elestiri bizleri memnun eder ve yanlislarimizdan donme basarisini bize saglar .
Bunun disinda bu ortama zarar getirecek yada gereksiz ve bilgi eksikligi ile yapilan her turlu huzur bozucu eylemde de gerekli tedbiri almak icin ugras gosterecegimizi bilmenizi isterim. 
En kisa zamanda TS de gorusup konusmak ve bu gereksiz ve tatsiz olayi bir sonuca baglamak uzere size esenlikler diler vakit ayirip okudugunuz  icinde tesekkur ederim. 
Konu TS deki toplanti yapilana kadar tarafimca  kapatilmis ve forumda bu konu ile iliskili olarak kitlenmistir. Bundan sonra sizler ile TS uzerinden iletisime gecer ve daha saglikli bir iletisim kurariz.