Türkiye Sanal Havacılık Forumu
Genel Konular => Teknik Destek => Topic started by: FARUK ISIK on November 07, 2016, 21:14:33
-
Merhaba,
İşin teknik detaylarından çok anlayaman biri olarak görüşlerinize ihtiyacım var..
6700K işlemciyi 4.8'e overclock ettim ve stabilite testlerini tamamladım.
Ekranda görülen değerler nasıl ? Özellikle işlemci ısısı ? (Sıvı soğutma mevcut)
Ayrıca şuan ekran kartına overclock yapmadım. (GTX1070)
Onun içinde önerilerinize açığım. Ekran kartı bazen yetersiz kalabiliyor özellikle bulut ve gölge ayarlarını yüksek değerlere çektiğimde. Yetersizden kasıt stabil olmaması. Dün mavi ekran aldım malesef. Bir yerde dayanamadı sanırım. Aralıksız 2. uçuşumda oldu bu sıkıntı. Ekran kartı overcloku için ne önerirsiniz ?
Bu arada ekranı 50Hz'e set edip FPS'yi P3D'den unlimited yaptım. Vsync ile Triple Buffer On iken güzel bir akıcılık alıyorum. İnternette görmüştüm bu yöntemi, denemeye değer. EKRANIN DESTEKLEMEDİĞİ HZ DEĞERLERİNE AYARLAMAYIN AMA MONİTÖRÜ. Sadece default desteklediği hz değerleri öneriliyor. Daha altına zorlamak yanmaya kadar gidebiliyormuş. 30 Hz 30 FPS ile yağ gibi akıcılık alanlar mevcut Youtube'da ama monitor izin vermiyor benim işte 30 Hz olayına :'(
(http://i.hizliresim.com/RQWAoG.jpg) (http://hizliresim.com/RQWAoG)
-
Sıcaklıklar çok iyi maşallah. Ekran kartına Nvidia Inspector veya MSI Afterburner gibi programlarla hız aşırtma yapabilirsiniz. 1070 güçlü bir kart olsa da temkinli olmakta fayda var. Yavaş yavaş çekirdek ve bellek hızlarını artırıp her seferinde stabil çalıştığından emin olduğunuzda bir miktar daha artırabilirsiniz. Tekrar ediyorum dikkat olun, internette aynı karta hız aşırtma yapanların yorumları yardımcı olabilir. Kazasız belasız uçuşlar dilerim :)
-
Isılar gayet iyi. Fakat OC durumunda iken P3D'e herhangi bir eklenti kurmayın.
Bu işlemi sadece uçarken kullanmanız gerekiyor. OC durumunda eklenti kurarsanız eklentiler çok net bir şekilde sapıtır. Sonra bunda bu hatayı neden alıyorum der durursunuz.
Sevgiler...
SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Bilgiler için teşekkürler.
Burak Abi, 2 gün önce Active Sky'ı trial paket olarak denemeye niyetlendim ama nedense sürekli dondu program.
Tam olarak çalıştıramadım bile. Sanırım bahsettiğiniz durumla bunun bir alakası var.
Dclock edip tekrar yükleyeceğim 7 günlük süresi dolmadan. Bir tek eksiğim düzgün bir hava motoru şuan. IVAP'ın 100 feette çaat diye değişen rüzgarından sıkıldım vallahi.
Ekran kartı için biraz daha araştırma yapıp yavaş yavaş vitesi arttıracağız.
FSX'te ekran kartı darboğaz olmuyordu sanırım ama bende baya baya ekran kartı darboğaz yaratıyor.
P3D'yi baya bir optimize etmişler anlaşılan işlemci kullanımı bakımından. Ekran kartı kullanımının %100 olduğunu görüyorum biraz yüklendiğimde gölge ayarları filan ile.
Selamlar.
-
P3D tüm ezberi bozdu. Artık iyi bir ekran kartı olmadan daha iyi görüntü ve fps almak imkan dahilinde değil. OC ile 6 GHZ İşlemci hızınız olsa bile...
Hava motoru konusunda tek tercih ASN veya yeni versiyonu ASCA olmalı...
Sevgiler...