Türkiye Sanal Havacılık Forumu

Genel Konular => Teknik Destek => Topic started by: ERKUT CAKMAK on May 04, 2016, 23:43:44

Title: PMDG 777 - Iniste "Terrain" uyarisi
Post by: ERKUT CAKMAK on May 04, 2016, 23:43:44
Herkese merhaba,

Genelde LTBA'ya inislerimde piste 200ft civari kala "terrain" uyarisi aliyorum. Inislerimi prosedurlere uygun olarak yaptigima eminim cunku yuksekligimi, hizimi, glideslope ve vertical speed'i defalarca kontrol ediyorum. Kaldi ki zaten vFDR'da da boyle bir hata almiyorum. Ucagi landing configuration'a da aliyorum inis takimlarini ve flaplari zamaninda acarak, fakat bu "terrain" uyarisina GPWS'den kapatmaktan baska bir care bulamadim.


Acaba scenery'den mi kaynaklaniyor bu sorun veya baska bir ayardan mi bilemedim. Boyle bir sorunla karsilasan var mi? PMDG update'ini tekrar silip yuklesem mi diye de dusundum.

Yardimci olursaniz sevinirim
Title: Re: PMDG 777 - Iniste "Terrain" uyarisi
Post by: MEHMET DİNÇ on May 05, 2016, 00:05:51
İnişlerde Dogru QNH kodunu kullanıyormusunuz veya İvap'ın hava programı dışında başka bir hava programı kullanıyormusunuz.Çünkü İvap'ın Hava programını iptal etmediginizde ve ayrıca başka bir hava programı kulandıgınızda çakıştıgı için QNH degerler saçmalayabliyor, benımkı sadece tahmin.

Saygılarımla
Title: Re: PMDG 777 - Iniste "Terrain" uyarisi
Post by: ERKUT CAKMAK on May 05, 2016, 04:57:41
ivap'in hava programini gecici bir sureligine dondurdum cunku baglantida problem yasiyordum, su anda bir hava motorum yok yani. STD degerle ucuyorum simdilik ona ragmen uyari aliyorum
Title: Re: PMDG 777 - Iniste "Terrain" uyarisi
Post by: OZGUR KIRAZ on May 05, 2016, 09:35:15
iFly B737 ile zaman zaman ben de o uyarıyı alıyorum. Too Low Terrain veya Pull Up uyarısı gelmedikçe sorun yok zira çevredeki yükseltileri de sanırım dikkate alıyor yazılımlar. Misal, Trabzon'a inişlerimde terrain radar kapalıysa bile kendiliğinden açılıyor ve civar, kıpkırmızı ve masmavi gözüküyor.
 
vFDR ile de hata çıkmıyor dediğiniz gibi. Ancak geçenlerde Bodrum'un 28 pistine yeni eklenmiş RNAV yaklaşmayı kullanırken bacak atladım, oranın yükselti sorunları da malumdur, Too Low Terrain uyarısı çıktı ve ardından da cezası geldi. En doğrusu, yaklaşma kartlarında yazılan yükseltilere riayet etmek.
Title: Re: PMDG 777 - Iniste "Terrain" uyarisi
Post by: ERKUT CAKMAK on May 05, 2016, 09:44:14
Evet Ozgur hocam prosedure uydugumuz surece sikinti yok. Ben de mesela PMDG 737de uyari almiyorum ama 777de aliyorum. Cok buyuk sorun degil ama insan neden oyle oluyor diye dusunuyor tabi, neyse o zaman Terrain Inhibit'e devam  :))