Türkiye Sanal Havacılık Forumu

FLAP MANEUVER SPEED BUG

Offline GORKEM ACIKGOZ

  • First Officer
  • *

  • IVAO ID: 208089

    • Posts: 780







Evet evet; konu dağılıp dallandıkça daha çok bilgi çıkıyor diye biraz öyle bırakıyorum Big smile yoksa soru: bu cevap: şu olur kapanır gider diye. 

Önceki mesajımdan yola çıkacak olursam en son sorduğun soruya cevap: Go-around esnasında tabiki çıkıcak ( Grossweight girdikten sonra çıkıyor çünkü, uçuşun başında girdik yanlış da olsa ) Neye göre çıkar? Yanlış girdiğimiz GrossWeight'e göre çıkar. Yukarıdaki açıklamaya göre (şu an görünene göre yani )  VREF seçip seçmememiz bunu değiştirmiycek.



edit: Beyaz Bug lar değil ( onlar VREF referanslı çünkü ) Yeşil Bug'lar çıkar ( Yanlış da girmiş olsak, Bir Grossweight girdik )

edit2: hatanın farkına vardıysak ve gerçek değer de elimizde var ise; ilk kalkıştan sonra veya pas geçme sonrasında da Speed Reference Selector dan tekrar set edebiliriz. Bir de bu var. Zaten Ya Grossweight entry olduğunda, ya da bu Selector ile set edildikten sonra Green Bug'lar çıkar demekte. Pas geçme ile ilgili ek birşey var mı bilmiyorum, araştırdığım süre zarfında da, şu anda baktığımda da pas geçme ile ilgili ekstra bir şey bulamıyorum ama pas geçme ile ilgili ekstra bir şey varsa bile bu yöntem ile tekrar çıkması sağlanabilir. İlk aklıma gelen de Dispatch evraklarında bir hata yoksa, sadece ilk girdi hatalı ise pas geçmeye mütakip ( tüm planı olduğu gibi takip ettiğimizi varsayaraktan ) LDG WEIGHT i set etmek olacaktır sanırım. 
edit3: Tamamiyle Flap Maneuver Speed Bug ları ele alırken değil de; SPEED BUG LARI MANUAL SET EDERKEN ikiye ayırdığını görüyorum şu anda... (Supplementary Procedures - Flight Instruments, Displays / Setting Airspeed Bugs with No Operative FMC (manual Airspeed Bug Setting) )

Bunlar da
for takeoff: V1, Vr, V2, WT, Spare bug;
for approach WT, VREF, Spare bug  
olarak ele alınmış. 








GORKEM ACIKGOZ2012-10-13 16:46:07
Görkem AÇIKGÖZ


Offline HAKAN GUVEN

  • Captain
  • *

  • IVAO ID: 102985

    • Posts: 1253
SAT için iki ayrı anlamda açıklama getirebilirler çünkü bende eski ve yeni QRH'lerde veya internet üzerindeki bilgi kaynaklarında veya edindiğim dergi ve kitaplarda SAT'ı hem static air temperature hemde Skin(surface)-air temperature diye okudum. İKi pilotda farklı ve/veya farklı zamanlarda yazılmış kaynaklardan bilgi edinmiş olabilirler. Zaman içinde bazı teknik açıklamalarda anlamı aynı olmak üzere seçilen kelimeler değişebiliyor.