Türkiye Sanal Havacılık Forumu

2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler

Offline UMUT DABAKOGLU

  • First Officer
  • *

  • IVAO ID: 293424

    • Posts: 896
Erim abi benimde Temenni ve düşüncelerim şunlardır...
Egitim konusu her zaman önceliklidir,ama egitim istegi oluyor sınıf açıyorum gelen malesef yok...
Egitim verdigim sınıflarda her hafta eksik oluyor tam kadro hiç görmedim... bunun yüzünden egitimi saglıklı verilemiyor...
Egitimde hocam chart egitiminde bize heber ver biz ona katılalım genel egitim verilyor hocam bu konuları gecsek biz biliyoruz ama sen biliyorsun diğeri bilmiyor...
kısacası egitime katılanların egitime önem vermiyorlar....
İstedigim sudur egitime katılan dostların egitime devamlılık göstermeleri ve sorunlarını bildirmeleridir hepimizin işi olabilir ama bunu bildirmeleridir...
Ben her zaman egitim vermeye hazırım verecegimde...
Egittigim bir pilotu veya atc uçarken veya servis verirken gördügümdeki mutlulukta benim ödülümdür....
Saygılarımla
Umut Cihan Dabakoglu
TR-TA5




EMRAH KARTAL

  • Guest
Bu sene ekibimiz daha kalabalık ve yeni katılan arkadaşlarla daha renkli olacak. Her ne kadar büyüsek de bütün aile birbirini tanıyor. Öncelikle bu senede sezon açılışını Ankara'da yapsak hatta gelenek haline getirsek nasıl olur? Sinan hocam bu işe ne der acaba. Geçen senenin tadı damakta kaldı silinmek üzere LOL
Bir diğer önerimde  Online day günlerindeki etkinlikler, divizyonumuzun IFR2011 turunun ayaklarından oluşması mümkünmüdür? Bu sayede hem turu gerçekleştiririz hemde online day etkinliğimiz biraz daha anlamlı olur.
Eğitim konusunda Ajlan ve Veysel hocama katılıyorum. Eğitim departmanındaki arkadaşlarımıza bence takviye yapılarak kadro biraz daha genişletilebilir ve daha sıklıkla eğitimler düzenlenebilir. Bizler elimizden geldiğince birşeyler yapıp yeni gelen arkadaşlara birşeyler öğretmeye çalışıyoruz ki sezonda açılacak eğitimlere birazda olsa bilgili girsinler.


Offline JOZEF BONFIL

  • First Officer
  • *

    • Posts: 532
Online olarak uçmaya başladığım 2002'li yılları özluyorum.
Neden özlüyorum;

1- En ufak bir organizasyonda katılım 20-30 kişi arasında idi.

2- Bu organizasyona katılan tüm pilot arkadaşlarlar, ATC olmadığında açılan THYVA kanalında toplanır, uçuş ile ilgili konular konuşulurdu.

3- Güzel bir gurup oluşmuştu. İçimizde profesyonel olarak bu işi yapan arkadaşlarımız vardı. Onların söylediklerini dikkatlice dinler ve uygulardık. Hele Antalya yaklaşma açıldığında gerçek bir Euro Controller'ın kontrolunde uçmak büyük bir zevkti.

Haftada bir gün tüm TR sahasındaki önemli merkezlerin  ATC'leri açıktı.  (21.00-24.00 local). O gün herhangi bir organizasyon olmasa dahi katılım yüksekti. Adeta o günü iple çekerdik. Bu yüzden birçok toplantımı veya randevumu iptal ettiğim oldu.

Ne yazık ki; bir iki haddini bilmez arkadaş yüzünden, başta bu profesyonel arkadaşlarımızı küstürdük. Daha sonra da, amatorceden daha ileri düzeyde yapan arkadaşlarımız, herhangi bir terslik ile karşılamıyayım düşüncesi ile bu gecelere ve toplu uçuşlara katılımlarını giderek azaltılar.

Başta ihtiyarlar heyeti üyeleri, Admin ve 2002-2006 yılları arasında aktif uçan veya ATC açan arkadaşlarımız bu yeni döneme etkin bir şekilde katılacaklarmı?

Bu hem yeni arkadaşlarımızın eğitimleri hemde daha gerçekçi düzeyde uçabilmek için gerekli.

Dileğim tekrar 2002-2006 yılarındaki özlemini duyduğum oratama geri dönebilmek.
JOZEF BONFIL2011-09-01 08:55:04
Jozef Bonfil
THY123


Offline BURAK TUNCEL

  • Captain
  • *

  • IVAO ID: 305917

    • Posts: 1149

Quote from: EMRAH KARTAL
Bu sene ekibimiz daha kalabalık ve yeni katılan arkadaşlarla daha renkli olacak. Her ne kadar büyüsek de bütün aile birbirini tanıyor. Öncelikle bu senede sezon açılışını Ankara'da yapsak hatta gelenek haline getirsek nasıl olur? Sinan hocam bu işe ne der acaba.



Ah Emrah ah... Daha bu sabah S.Tansu Tuncer ile telefonda görüştük... Ankarada kalabalıksınız yapın bir şeyler gelelim dedim... Geniş çaplı bir organizasyona da gerek yok...

Toplanalım et, süt yapalım o da yeter....


EMRAH KARTAL

  • Guest
Valla geçen sene işlerimden dolayı et süt muhabbetine katılamadım. Ama bu sene olursa seve seve ama burada abilerimiz dururken bize laf düşmez ab. Biz sadece istiyoruz :) Hatta anketmi yapsak acaba :)



Offline HAKAN AYTAC

  • Captain
  • *

    • Posts: 1852
Josef hocamın yazısına tamen katılıyorum.tecrübeli kıymetli ihtiyarlar heyeti pilot ve ATC arkadaşları daha sık hava sahamızda  görme şansımız umarım olur.Toplu uçuşlara olan ilgisizlik son dönemde oldukça düşük. yaz sezonu girince iyice aktif pilot ve ATC sayısı azaldı.şu an 22:52 itibariyle TR hava sahamızda 6 trafik  ve tek  LTAN TWR açık görülüyor.
Et ,süt buluşması sosyal bütünlük için çok  güzel organizasyon ,fakat gönül isterki batıdaki yoğun trafiği TR hava sahamızdada görelim.Yeni  dönem eski yıllardaki yoğun trafikleri  ve IVAO-TR  Uçuşlarına ara veren kıymetli hocaları eski günler gibi  yeni sezonda görmenin çarelerini bulmalıyız.
HAKAN AYTAÇ

Antalya


Offline CAGLAYAN CIMEN

  • Second Officer
  • *

  • IVAO ID: 365912

    • Posts: 422
Herkese öncelikle sevgi ve saygılarımı belirtmek isterim.
   Ben 31 Mart 2011 tarihinden itibaren IVAO-TR camiasının bir üyesiyim. Yaklaşık beş aylık üyeliğim müddetince IVAO üzerindeki uçuş saatim 262 saati geçmiş durumda. Kaba bir hesapla günlük bir buçuk saat civarına denk geliyor. Bu dönem süresince hiç eğitime katılmak nasip olmadı. Ya eğitim çok geniş aralıklarla açılıyor ya da açılan konular yeterince üyelere bildirilemiyor. Sorunun tam olarak ne olduğunu bilemiyorum. Hakan Aytaç hocamın mesajına bakınca derslere katılımın da yeterli seviyede olmadığını anlıyorum. Yani ders almak isteyenle, ders vermek isteyen arasında haberleşme sıkıntısı var gibi geldi bana. Aradaki kopukluğun giderilmesi ile eğitimlerin daha etkili olacağını düşünüyorum.   Daha önceki sezonların nasıl olduğunu bilmem tabi ki mümkün değil ama benim de ilk sezon başlangıcını yaşayacağım 2011-2012 döneminde tek beklentim daha fazla eğitim. 


Offline OSMAN IMAMOGLU

  • Second Officer
  • *

    • Posts: 275
Kesinlikle hepimiz aynı yolları kullanarak kendimizi eğittik bu bir gerçek ancak çok yeni başlayan arkadaşlardan benimde ricam bu özellikle Konya Havaalanımızda çok fazla servis açılmaya ve hepsi text ile verilmeye başlandı. Konya da servis veren ve sıkça uçuş yapan biri olarak söylüyorum. Yeni başlayan ATC arkadaşlara duyuru defaten yapıldı ama yeni sezon her zaman ki gibi baştan başlıyor malesef. Text hizmet yasak değil verilebilir ancak ATC yeni başlamış bir arkadaşımız olduğunda yazılanlar anlaşılamaz hale ve uçuş ciddi bir sabır sınavına dönmeye başlıyor. Örnek gerekirse isim vermeden yazmak isterim. Konya - Atatürk IFR cleransı istedim ve bana klerans text ile aynen çöyle geldi. Ankara ACC sizi İstanbul'a serbest kıldı. SID ,seviye,aktif pist,vs... hiçbirşey yoktu bunları sordum kusura bakmayın yeniyim de bilmiyorum dedi. Arkadaşlar hepimize yeni bir sezon hayırlı olsun ama benim aslında divizyon isteğim ;


Offline OSMAN IMAMOGLU

  • Second Officer
  • *

    • Posts: 275
Mesaj tarafımdan düzeltilmiştir. Konuyla ilgili aşağıdaki linkte Sayın Erim Hocam detaylı bilgiyi iletmiştir. Buraya cevap yazan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Ancak forum kalabalığı olmaması için konuya aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. Teşekkürler...
http://forum.thyva.com/forum_posts.asp?TID=16189



EMRAH KARTAL

  • Guest
Osman hocam Unicom'da sesli iletişim yapmak malesef mümkün değil, nedeni ise onlarca kişinin ses gürültüsünden başka birşey olmayacağıdır.

Diğer konuya gelince yeni gelen herkesin araştırma sıkıntısı var. Nitekim divizyonumuzun web sitesinde gerekli döküman olan APOM TR mevcut ve ücretsiz sadece APOM TR değil diğer bilgilerde var. Malesef kimse okumadan anlamadan ben hemen sektör açıp saat doldurayım niyetiyle ve oyun gözüyle bu işe başlıyor ve bu işi hobi olarak icra eden kişilerinde hevesi bir nebze azalıp sinir sayıları artıyor. Yeni başlayan arkadaşlardan ricam lütfen dökümanları okuyun anlaşılmayacak birşey değil hiçbiri. Eğer ki okumam diyorlarsa sektör açan S3-C1-C2-C3 gibi rütbeli arkadaşların kanalına girip dinlesinler ve trafik müsait olduğunda sorsunlar. Cevap vermeyecek, yardım etmeyecek bir ATC arkadaşımı tanımıyorum.