Türkiye Sanal Havacılık Forumu

2011-2012 Sezonu Düşünce Temenniler

Offline ERIM FUNDA

  • Administrator
  • *

  • IVAO ID: 117508

    • Posts: 6262
    • http://www.thyva.com
Yeni sezonda  görmek istediklerinizi, fikirlerinizi, geçmiş sezonla ilgili eleştirilerinizi lütfen bu topicte paylaşın ki bizlerde daha iyisini sizlere sunabilelim.
 

 


Offline EMRE DUMLU

  • First Officer
  • *

  • IVAO ID: 350924

    • Posts: 843
Benim şöyle fikirlerim var katılan olabilir olmayabilir sadece aylardan beri aklımdaydı,şimdi yeri ve zamanı olduğunu düşünüyorum ve içimdekileri sizinle paylaşıyorumSmile1)THYVA'nın sitesi daha güzel olabilir yani bir elden geçirilmeye ihtiyacı var gibi sanki.2)THYVA'nın ismi turkish airlines virtual olsa daha gerçekçi ve daha güzel olmaz mı?3)Birde turk sanal hava kuvvetleri yerine turk hava kuvvetleri virtual olabilir.
Sevgiler Ve Saygılarım İle...


Offline DOGAN CIFTCI

  • Second Officer
  • *

    • Posts: 242
Aslında benim de geçenlerde aklıma gelen bir husus var. Teknik olarak mümkünse acaba forum üzerinde online olanlar arasında kullanılabilecek şekilde bir chatbox kullanmak mümkün müdür? Bunu gelen kutusu dolu olan üyelerimize soru sormayı kolaylaştırabileceği için düşünmüştüm. Ya da Faruk hocanın bir mesajında bahsettiği/tavsiye ettiği gibi skype kullanmak da bu soruna bir çözüm olabilir. (Teamspeak'ten daha yaygın olduğu için skype önerilmiştir.) Çok da elzem olmamakla birlikte temennim budur.
Saygılarımla.
Doğan Çiftci


Offline AJLAN OMER SOYYER

  • First Officer
  • *

  • IVAO ID: 328523

    • Posts: 812

Geçtiğimiz etkinlik döneminde etkinlik departmanımızın ne denli yoğun çalıştığına hepimiz şahit olduk. Yapılan tüm organizasyonlar çok keyifliydi, katılım fazla ve öğreticiydi. Mutlaka yönetici arkadaşlarımız kendileri dersler çıkarmışlardır ancak bende gözüme takılan kısımların üzerinden geçmek isterim.
- Düzenlenen etkinliklerde ATC Operasyonlar departmanına etkinliğin öncesindeki son dakikalarda çok iş yükü bindiğini düşünüyorum. Haliyle buda kimi zaman aksaklıklara sebep olabildi. Daha kullanışlı bir sistem ile bu bölümdeki yönetici arkadaşlarımızın işinin hafifleyebileceğini düşünüyorum.
- Bir çok güzel etkinlik düzenlediniz ancak etkinliklerin (birçoğunun) isimleri ve afişleri dışında içerikleri aynı gibiydi. Biraz daha hareketlendirmek için senaryolar yazabilir ve sadece o etkinliğe özel ufak eklenti sceneryler (Çanakkale Scenery imizi ben hala kullanıyorum) ile bu senaryoları canlandırabiliriz. Ki duyduğum kadarıyla daha önceki yıllarda bunlar yapılmış, ben o zamanları görmedim belki ama sizler için bu fikir ya da etkinlikler yeni ya da yabancı değil.
- Milli değerimiz olan Türk Sanal Havayolları'nın diğer özel şirketler gibi daha özenle işletilmesi ve uluslararası platformda daha ses getiren bir şirket olmasını da arzu ederim doğrusu.

*- Aslında atlanmaması gereken bu konu ilk anda benimde aklıma gelmedi ki çok önemli. EĞİTİM. Eğitim departmanı gerektiğinde bizleri kırmadı ve talebimiz doğrultusunda eğitimler açtı, gerek ATC konusunda gerekse pilot konusunda yönetici arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptılar, ancak gönül ister ki biraz daha disipline olabilsek uçan arkadaşlarımızın tamamını en azından belli bir bilgi seviyesine kadar ulaştırabilsek.
Saygılarımla.
AJLAN OMER SOYYER2011-08-31 16:17:00


Offline GOKHAN PEKER

  • First Officer
  • *

  • IVAO ID: 291277

    • Posts: 728
Öncelikle bu topiği açtığın için teşekkür ederim Erim abi.
- Benim için ilk ve en önemli şeyin Eğitim olduğunu söylemek isterim. Birçoğumuz bir çok şeyi bilmeden sadece uçuyoruz.Başlangıç eğitimlerinin sayısı arttırılabilinir; ilaveten Type-Rating eğitimleri de alabiliriz. Eğitim departmanının daha iyi çalışabileceği kanısındayım.(Fazla zaman ayırarak ya da departmanda daha fazla kişiye yer vererek)
- Ajlan Hocamın da dediği gibi Türk Sanal Havayolları'nın daha düzenli bir şekilde işletilmesi güzel olurdu.
- Etkinlik sayımızın da arttırılabileceği kanısındayım. Salı günü etkinliğimize devam ederken hafta sonu etkinliği yada hafta içi herhangi bir gün daha etkinlik düzenleyebiliriz. (Kendim için konuşuyorum; Tek başıma uçağımı alıp bir yerden bir yere gitmek artık sıkıcı geliyor. Toplu şekilde yapıldığı zaman gerçekten çok hoş oluyor. Etkinlik olduğu zaman daha bi uçası geliyor insanınTongue )Geçmiş zamanlarda örneği görüldü katılım ciddi oranda sağlanıyor... Bkz:Late NiteSmile
- Bunun haricinde ATC sayısının arttırılması için ya da daha fazla ATC yi online durumda görmek için ufaktan da olsa bir award ile ödüllendirilerek teşvik edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Örn: World Tour da nasıl bir tek award için saatlerçe uçuyorsak bir tek award için Saatlerce servis verebilirizLOL
Düşüncelerimizi paylaşmamıza imkan sunduğun için tekrardan teşekkür ederim Erim abi. 
Daha güzel bir IVAO-TR için hep birlikte el ele :) 


Offline HIDAYET TANRIVERDI

  • Captain
  • *

  • IVAO ID: 288687

    • Posts: 1128

Quote from: AJLAN OMER SOYYER


EĞİTİM. Eğitim departmanı gerektiğinde bizleri kırmadı ve talebimiz
 doğrultusunda eğitimler açtı, gerek ATC konusunda gerekse pilot
konusunda yönetici arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptılar, ancak
gönül ister ki biraz daha disipline olabilsek uçan arkadaşlarımızın
tamamını en azından belli bir bilgi seviyesine kadar ulaştırabilsek.



Quote from: GOKHAN PEKER

- Benim için ilk ve en önemli şeyin Eğitim
olduğunu söylemek isterim. Birçoğumuz bir çok şeyi bilmeden sadece
uçuyoruz.Başlangıç eğitimlerinin sayısı arttırılabilinir; ilaveten
Type-Rating eğitimleri de alabiliriz. Eğitim departmanının daha iyi
çalışabileceği kanısındayım.(Fazla zaman ayırarak ya da departmanda daha
 fazla kişiye yer vererek)


Özellikle Mübarek Ramazan ayının nöbetçi ATC'si olarakLOL söylemeliyim ki bu dönemde sisteme dahil olan birçok yeni arkadaşı ( gerek ATC, gerekse Pilot olarak)görmek beni şahsen mutlu etti. Ancak yukarıda Ajlan hocam ve Gökhan hocamın değindiği gibi en azından başlangıç eğitimlerinin verilmesi çok önem arzediyor. Zira birçok kez karşılaştım bu arkadaşlarımızla ve çoğu kez idare etmekte zorlandım. Bilgim ve imkanım nisbetinde yardımcı olmaya çalıştıysam da ( açtığım sektörlerde genellikle trafiklerim olduğu için) gerektiği kadar ilgilenme fırsatım olmadı. Özellikle ATC hizmeti vermek isteyen yeni dostlarımıza temel bilgilerin öğretilmesi kanımca divizyonumuz adına hayati önem arzetmektedir. Zİra hava sahamıza yabancı trafklerin ilgisi oldukça yoğun.
Bu arada şunu ekleyeyim: Bütün yükü Eğitim Departmanındaki arkadaşların omuzlarına yüklememk lazım geldiği kanaatindeyim. Gerçi hepimiz yapıyoruz ama hatırlatma babında söylemek istiyorum. Kurallar çerçevesinde biz de fırsat buldukça bilgi ve deneyimlerimizi paylaşırsak bu arkadaşlarımızın eğitimleri açısından faydalı olur.

İnşallah yeni sezona birçok yenilik ve bol trafikli etkinliklerle başlar ve öyle devam ederiz.



VEYSEL BURAN

  • Guest



Bu yaz dan sonra/ve once cok yeni arkadasimiz oldu, ve bir cogu arkadaslarin dedigi gibi ucmayi biliyor ama, teoriye gelince malesef bilmiyor.

Ben kendim sahsen 1-5 yeni ATC gordum, ve bu arkdaslar ya TS2 tanimiyor, veya textle service vermekte, ben textle sorunsuz service alirim, ema text modunda surekli ayni arkadaslar var, tekrar ATC bahsediyorum. Ornek vereyim LTAN son yaklasmadasin hemen bir ATC aciyor (hosgeldi) ama dingdong contact me diye, baglaniyorsun/ONLY text diyor. Yani benim demek istedigim surekli ayni arkadaslar. Benim 1000 saaten fazla saatim var, ve cok kez yurtdisina ucdum, birsuru ornek var ama hic bir TEXT ATCLe karsilanmadim. hepsi ses, ama demiyorum TR'de sadece TEXT var eski arkadaslar hepsi VOICE. sadece yenileri 36???? ID uzerindeikiler ATC. (amacim kimse ele vermek degil) ama 36???? uzerinde cok yeni arkadaslar TEXTLE service vermekte.

Bence en guzeli, Egitim devam edelim (TUM DIV olarak) ve bu yeni arkadaslarimizi kazanmis olalim. Ve yardimci olalim tum Division olarak.

VEYSEL
314033
VATANAIR

VEYSEL BURAN2011-09-01 02:42:03


Offline EMRE SALI

  • Second Officer
  • *

    • Posts: 378
Evet, Veysel hocama kesinlikle katılıyorum. Text olarak atc hizmeti vermek zor. Hem atc için hem de pilot için zor. Özellikle son zamanlarda aynı kişilerin atc hizmetini text olarak vermesinde bazı kasıtlar olduğunu düşünüyorum. Piyasada mikrofon fiyatları 3 TL.den başlıyor. Zannetmiyorum ki bu arkadaşlarımın mikrofon alabilecekdurumu yok!! Evet sahip olduğu mikrofonda problem olabilir. Ancak hep aynı kişiler bu problemi yaşıyorsa; bunun kolay yoldan, konuşmadan, atc hizmet saati doldurmak ve yıldızını arttırmaktan başka amacı yoktur.
Buradan, bu şekilde hareket eden arkadaşlara sesleniyorum. Bu ortamda kimse kimseyi rencide etmez, içiniz rahat olsun. Hatta her türlü konuda size yardımcı olur. Uçuş kuralları, program kullanımı, başınıza gelen sorunlar vs. Ancak acele edip de hemen atc olarak hizmet vermeye başlamaktansa önce mevcut atc kanallarına girin, dinleyin, trafik müsait olduğunda atc' ye sorular sorun; neden burda böyle bir talimat verdiniz diye? Online olmadığınız zamanlarda aklınıza gelen sorular varsa, not alın ve ilk fırsatta sorun. Emin olun çok faydası oluyor, ben bizzat denedim ve şu zamana kadar tüm arkadaşlarımız elinden geldiğince yardımcı oldular. Hepsine burdan sonsuz teşekkürler...

 

Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını, Türkiye hava sahasındaki ATC hizmetinin kalitesinin artarak daha çok ATC personelinin ve simülatör pilotlarının aramızda olmasını temenni ederim. 
BUH645 - HVK645







Offline HAKAN AYTAC

  • Captain
  • *

    • Posts: 1852

Yükarıdaki arkadaşların bahsettiği DIV eğitim sıkınsının olduğu bir gerçek . Havacılık eğitim ve disiplin isteyen bir konu.Bilgi ve eğitim istiyeyen IVAO-TR Pilotlarına VATHK olarak kaptanlarımız tarafından Type-Rating ve ATC eğitimi günlerinde bizim ders saatleri içinde online bağlanarak  TS kanalından(teknik alt yapıyı hazırladıktan sonra) dersleri  dinliyerek bilgilerini artırabilirler.Şimdiye kadar online TS kanalından eğitim vermek için çalışmamız ve düşüncemiz olmadı  . Fakat düşünülen istekler doğrultusunda  IVAO-TR pilotlarına THK sim pilotları kulubu olarak destek verebilirsek mutlu olacağımız gerçektir.


TR Yönetimin onayı ile bize düşen görev olursa ben ve farklı şirketlerde uçan eğitmen kaptan arkadaşlarımız  hazır olduğumuzu belirmek isterim.Bilgilerinize...
HAKAN AYTAÇ

Antalya


Offline DOGAN CIFTCI

  • Second Officer
  • *

    • Posts: 242

Quote from: HAKAN AYTAC

Yükarıdaki arkadaşların bahsettiği DIV eğitim sıkınsının olduğu bir gerçek . Havacılık eğitim ve disiplin isteyen bir konu.Bilgi ve eğitim istiyeyen IVAO-TR Pilotlarına VATHK olarak kaptanlarımız tarafından Type-Rating ve ATC eğitimi günlerinde bizim ders saatleri içinde online bağlanarak  TS kanalından(teknik alt yapıyı hazırladıktan sonra) dersleri  dinliyerek bilgilerini artırabilirler.Şimdiye kadar online TS kanalından eğitim vermek için çalışmamız ve düşüncemiz olmadı  . Fakat düşünülen istekler doğrultusunda  IVAO-TR pilotlarına THK sim pilotları kulubu olarak destek verebilirsek mutlu olacağımız gerçektir.


TR Yönetimin onayı ile bize düşen görev olursa ben ve farklı şirketlerde uçan eğitmen kaptan arkadaşlarımız  hazır olduğumuzu belirmek isterim.Bilgilerinize...


Clap Umarım ki bir sakıncası yoktur ve bu gerçekleşir. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Doğan Çiftci